2009. október 1., csütörtök

Még mindig a H1N1-ről

Ma reggel olvastam el Dr. Lenkei Gábor és Dr. Lenkei György tudományos összefoglalóját a H1N1 vírus körüli hisztériakeltésről.
Azért írták, hogy aki elolvassa, tények alapján tudjon dönteni arról, beadatja a védőoltást, vagy sem.
Az összefoglaló korrekt, indulatmentes, -nem úgy, mint az én tegnapi írásom-, tényeket, kijelentéseket sorol.
Ajánlom mindenki figyelmébe!
Kérem továbbá, hogy ismerőseiteknek, barátaitoknak küldjétek tovább a linket, hogy ők is felelősségteljes döntést tudjanak hozni.
Itt találjátok az írást:
Felesleges hisztériakeltés, Dr. Lenkei Gábor és Dr. Lenkei György tudományos összefoglalója

2009. szeptember 30., szerda

H1N1 - ami kiveri a biztosítékot

Tegnap este az összes TV csatorna, összes hiradója, teli szájjal üvöltötte bele az éterbe és a magyar emberek fülébe, hogy Magyarországon elkészült az első adag H1N1 védőoltás. 650 ezer darab széthordását meg is kezdték. Amilyen gyorsan csak lehet, a Tisztiorvosi Szolgálat, az összes körzeti orvosi rendelőbe eljuttatja a készítményt.
Aztán a következő mondatok kiverték a biztosítékot: Akik ingyenesen megkaphatják, azok a terhes kismamák, a 2 év alatti gyermekek, az ápolók és a krónikus betegségben szenvedők.
Egyébként, -mily figyelmes-, 5000 beoltott, magyar állampolgárt, szigorú megfigyelés alá vonnak majd.
Kérdem én, minek?
Ha az oltás biztonságos, ha a teszteken (melyek előbb állati, majd emberi tesztek) megfelelt a készítmény, mi szükség van a szigorú megfigyelésre? (Itt ugye szigorú jogi szabályok vannak egy készítmény összetételére, határidőkre, engedélyezésekre: ismerjük az eljárási rendszert egy-egy teljesen ártalmatlan és az emberi szervezetre nem mérgező étrendkiegészítő készítmény bevizsgálásának huzavonáiból)
Ja, hogy a kísérletek nem fejeződtek még be?
Hogy a tesztek megkezdésével egyidőben, már a védőoltás gyártása is elkezdődött?
Hogy műhibának számít, ha csecsemőkorú gyermeknek teljes vírussejtes vakcinát adnak be? Minek nevezzük el ez esetben a 2 év alatti gyermeket, illetve a kismama hasában fejlődő magzatot? (hiavatalosan ugyan már, vagy még nem csecsemő egyik sem, de...)
És vajon beszélünk-e arról, hogy nem ismeretesek a védőoltás mellékhatásai.
Miért? Mert nem tudták ennyi idő alatt befejezni a kísérleteket? De hát itt vagyunk mi magyarok, itt lesz 5000 ember, aki "birkaként", fejet hajtva, vonul majd vágóhídra és ott lesznek azok az orvosok, akik "bevállalósak" és beadják az oltást. Ami a mai napi állás szerint, nagy valószínűséggel nem "védő"oltás. Mert hogy, nem tudhatjuk még. Remélem ők éjszaka jól alszanak majd.
Jobb lenne, ha Székely Tamás, Egészségügyi miniszter is, nem a körorvosok rendelőiben fellelhető hűtőkapacitás miatt aggódna, hanem templomba járna és sűrűn imádkozna azért, hogy az oltás beadásának következményeként ne haljanak meg gyermekek, ne vetéljenek el kismamák és ne legyen magasabb a krónikus megbetegedésekben szenvedők halálozási aránya. Vagy ez még belefér a hasonló esetekben elfogadott kockázati sávba?
Erről a híradások biztosan nem fognak beszámolni.
Most már csak abban bízom, hogy akiknek a keze ebben benne van, legyen az az utasítást kiadó "szellemjátékos", vagy miniszter, vagy az óriási anyagi haszonért, nem biztonságos oltóanyagot gyártó cég képviselője, vagy gyógyszerlobbi, vagy média mogul, aki segített pánikot kelteni, vagy háziorvos, mind, mind beadatja magának e remek oltást. Aztán a Jó Isten legyen velük.
A blog írója úgy tartja azért korrektnek, hogy azt is leírja: lehet, hogy nem történik semmi. Lehet, hogy nem lesznek mellékhatások, lehet, hogy aki meghalt volna fertőzésben, az most megússza.
Minden esetre, aki teheti, előzze meg a fertőzést és ne adassa be az oltást. Ez a H1N1 vírus nem veszélyesebb, mint egy hétköznapi influenza, ha az immunrendszerünk erős - és inkább ezért tegyünk most többet - akkor bármilyen vírustámadás éri a szervezetet, az eredménytelen marad.
Ha ide kattint a megelőzésre talál mindenféle egyszerű, olcsó és hatékony megoldást.
Erősítsük immunrendszerünket, védjük meg magunkat, szüleinket és gyermekeinket.
Ne menjünk önként a vágóhídra.
Fogjunk össze és ne hagyjuk, hogy az Európai Unio Magyarországot gyógyszerkísérleteinek kísérleti telepévé változtassa!