2010. január 13., szerda

Mit csináljunk holnap, ha 5 év múlva már nem lesz "világunk"..

Döbbenetes anyag került fel a Youtubra, mely azóta könyv formájában is napvilágot látott. Dr. Hetesi Zsolt fizikus azt taglalja és persze tényekkel, számításokkal alá is támasztja, hogy az energiaválság (kőolaj, gáz, stb..) az okozója a jelenlegi gazdasági válságnak és hogy senki ne reménykedjen abban, hogy ez jobb lesz, bármit mondanak is a politikusaink. Ma az emberiség többszörösét használja el annak az energiának, ami a Földön, vagy földben található. A készletek pedig igen csak kimerülőben vannak. Ugyanakkor ma nincs a Földünknek olyan területe, ahol szennyezés formájában az ember keze nyoma ne látszana.
Itt a vég és nem 100 év múlva, hanem 4-5 év múlva.
A film több részletben került fel a Youtubra, ha az elsőt megnézed, azonnal felkínálja a folytatást.
Ide kattintva elérheted a forrást:  http://www.youtube.com/watch?v=m485Bx5KRM8
Vasárnap, amikor a filmet végig néztük férjemmel és kisebbik lányommal (aki közgazdász lesz) döbbenten ültünk pár percig. Elgondolkodva azon, hogy mi mit tehetünk ennek a katasztrófának az elkerülése érdekében.
Hogyan szervezzük a saját és gyermekeink jövőjét, milyen célokat tűzzünk ki magunk elé ezután.
Aztán elgondolkodtam:
  • Először is megtettük az első lépést, hiszen környezetbarát termékeket használunk, hiszen sem magunkat, sem környezetünket nem szennyezzük már. 
  • Másodszor: használunk víztisztítót, tehát bármi történik is a vizeinkkel, nekünk lesz tiszta, iható vizünk. 
  • Harmadszor: ha ezt az előrejelzést komolyan vesszük és még időben elkezdünk felkészülni az elkerülhetetlenre, akkor lesz alternatív megoldásunk mindenre. 
    Tehát céljainkat csak átalakítani kell és nem megváltoztatni.
    Első és legfontosabb cél azonban az lett, hogy az általunk használt környzetbarát termékeket, víz és légtisztítót még több embernek és még gyorsabban meg tudjuk mutatni. Hiszen minél többen átállunk erre az ember és környezetkímélő szokásrendszerre, annál többen NEM szennyezzük tovább a FÖLD-et.
    Ha megnéztétek a filmeket és elolvastátok írásom, bizonyára lesz véleményetek. Kérlek osszátok meg azt a többi olvasóval is.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése